Okupili smo se u Coinu, neki još uvijek mamurni od subotnjeg izlaska 🙂 Timovi su nastavili marljivo raditi na svojim projektima.

Organizatori i moderatori su obišli sve timove tražeći objavu imena / naziva projekta i podnaslova – kratkog opisa projekta. Zanimljivo je bilo čuti velik broj kreativnih prijedloga dok su se tražili najzvučniji i najsugestivniji naslovi.
Pokazalo se kako je tim sastavljen od tri člana dobitna kombinacija – komunikacija, suradnja i podjela zadataka unutar tima mogu odlično funkcionirati.

Timovi su se nastavili pripremati za radnu prezentaciju pred žirijem i gostima – generalnu probu za prezentaciju koja će se održati na KvartArt festivalu.

Posjetila nas je predsjednica ZDA – Nives Kozulić ne krijući oduševljenje radnom atmosferom i entuzijazmom mladih ljudi.

U 18:30 sati pozdravili smo sve i zahvalili na trudu i marljivom i intenzivnom radu cijeli vikend. Timovi su redom prezentirali svoje projekte, a nakon svakog izlaganja postavljala su se pitanja i otvarala rasprava.

Član žirija, Šime Erlić, pročelnik Upravnog ureda za EU fondove, pozdravio je sve prisutne i komentirao kako je na žiriju teška odluka jer su svi projekti odlični i svi su zadovoljili kriterije: jednostavnost izvedbe, low-budget, kreativnost… i mogli bi se segmenti svakog projekta izvesti u prostoru za ne previsoku cijenu i vrlo brzo!

Nives Rogoznica iz udruge Eko-Zadar, također članica žirija, nije krila svoje oduševljenje projektima i timovima smatrajući kako su, u tako kratkom vremenu, duboko sagledali problematiku parka i trudili se uvažiti primjedbe i želje građana. Složila se kako će biti teška odluka na žiriju rangirati projekte. Treći član žirija, arhitekt Krešimir Damjanović nažalost nije mogao prisustvovati prezentaciji, ali će se priključiti sljedeći tjedan na žiriranju.

Hvala svima još jednom na trudu: moderatorima kolegama Luciji Meladi, Zvonimiru Bušiću i Ivanu Kujundžiću, žiriju, Slavici Kosović na, po treći put, ustupljenom radno motivirajućem i ugodnom prostoru Coin-a, Bojanu Bogdaniću na fotografijama, Dini Bušić, Vlasti Mišurac, cateringu Berekin, a najviše našim sudionicima timova!

Predstoji nam još priprema i šminkanje projekata za izložbu na otvorenom od 14.6. na KvartArtu kada će se otvoriti i javno glasovanje te prezentacija s objavom pobjednika 19.6. u 19.30 sati u prostoru “dnevnog boravka”.

Pratite informacije na društvenim mrežama i vidimo se 🙂

Foto: Bojan Bogdanić